Villa VV

En privatperson ritar upp en egen dröm om utformning och planlösning. Tillslut hade kunden fått tag på en tomt och sökte en entreprenör. Mölnlyckehus och kundens vägar korsades efter en väns varma rekommendationer. Resten är historia

Nu driver kunden en instagram för sin fastighet.
Instagram: Villa Vidvinkel
Kundrescension:  Här kommer historien

Naturnära Japandi-hem i Mölnlycke

Detta är ett hem fött ur kundens egna ritningar, där noggranna materialval möter en personlig tolkning av mötet mellan japansk och skandinavisk design. Efter en genomgående process är vi på MolnlyckeHus glada att ha kunnat överlämna ett enastående hem som överträffade alla förväntningar. Att förverkliga drömmar och skapa livslånga minnen är vår stolthet i varje unikt byggt hus.

 

Byggmetod – Lösvirke

Det blir ett varsamt konstruerat hem, byggt i lösvirke, där varje bräda har noggrant satts ihop på plats enligt en skräddarsydd arkitektritning. Denna metod möjliggör en stor flexibilitet i designen, vilket låter oss anpassa varje detalj efter kundens specifika önskemål och behov

 

Grundläggning

Vi använder en platta på mark med 500 mm cellplast för att säkerställa optimal isolering och energieffektivitet.

 

Ytterväggar

Husväggen är noggrant utformad, med en tjocklek på 300 mm, erbjuder en stabil konstruktion, utmärkt isolering och hör energieffektivitet. För val av panel önskade  kunden att panelen skulle smälta in i naturen och samtidigt vara underhållsfri. För Eftersom huset är byggt med ett japanskt tema valdes Shou sugi ban eller Yakisugi vilket är en traditionell japansk träkonserveringsmetod. Panelen bränns med fackla eller annan lågenergikälla vilket gör panelen mer motståndskraftigt mot eld, insekter och nedbrytning. Tekniken är århundranden gammal och resulterar i en unik och visuellt slående yta som varierar både beroende på trä sort och bränningsintensitet.

Varje panel är fastsatt med rostfria skruvar med svarta huvuden, vilket inte bara ger en stark fästning utan också bidrar till husets harmoni med naturen omkring det.

 

Innerväggar

Innerväggarna är omsorgsfullt konstruerade med olika tjocklekar på 70, 95 och 140 mm för att möta olika behov och ge en stabil struktur. Varje vägg är uppbyggd med reglar och en ljudisolerande skiva på insidan, vilket skapar en lugn och behaglig akustisk miljö.

 

Mellanbjälklag

Det är ett 300 mm lättbalksystem som är utformat för att erbjuda en stabil grund för golvet samtidigt som det ger en organisk stegljudsisolering för att minimera ljudöverföring mellan våningar. Golvet är avslutat med en högkvalitativ golvspånskiva på ovansidan, vilket ger en slitstark och estetisk yta att gå på. Undersidan är försedd med ett innertak i gips för att ge ett rent och välkomnande utseende till varje rum.

 

Tak

Takets utformning innefattar låga lutningar. Detta innebär att takpapp är ett bra och kostnadseffektivt val. Specialpapp med 20 års garanti har använts på taket och underlättar skötsel och solcellsmontage.

Innertaket är försedd i akustikpanel. Det är sex meter mellan golv och tak i husets vardagsrum vilket gör att buller och klangljud riskerar intensifieras. Valet av akustikpanel minskar klangljud och buller från vardagslivet. Samtidigt som det ger ett estetiskt värde.

För att säkerställa säkerheten för vistelse kring huset installerades snörasskydd och montering av livlinefästen vid nocken, dessutom inkluderades glidskydd för stegar, för trygghet och bekvämlighet vid takunderhåll.

 

Solpaneler

Solpaneler är installerade

 

Dörrar och fönster

Ytterdörrar är från Ekstrands, slät 100, RAL 9005 svart. Innerdörrar från Diplomatdörrar, svart. Fönster från Velfac, VELFAC 200 Energy, med smal karm (114mm) för maximal glasyta. Svarta på in & utsidan, RAL 9005, trä på insida och aluminium på utsidan. Sidan som vetter ut mot skog och tjärn innefattar stora fönsterpartier med hela sex meter från golv till tak, detta sammanbinder ute och innemiljön på ett fint sätt.

 

Golv

I de allmänna utrymmena på plan 1 är det ett dambundet betonggolv. Detta skapar en känsla av stabilitet och hållbarhet. I sovrummen och klädkammaren är det ett mjukare golv.

I vardagsrummet är golvet utformat med ett nedsänkt loungeparti i betongplattan. Detta val av utformning bidrar till estetiskt behaglig plats för avkoppling och social samvaro med familjen.

 

Värme och ventilation

Det är bergvärme installerat och mekanisk frånluftsvärmepump.

Projektinformation

  • Projekttyp: Nyproduktion

  • Område Mölnlycke, Härryda

  • Byggmetod: Nyproduktion