Bungalow Kyoto & Nara

Friggeboden ”Kyoto” – Inspirerad av Japanska Te-hus
Arkitekt SAR/MSA Ola Torrång, känd för de unika typhusen Det Sagolika och Det Gåtfulla Huset, har nu skapat en friggebod med inspiration från det japanska te-huset.
Torrång Atelier of Architecture, är detta projekt inspererat av japansk design och kultur.
Tack vare en genomtänkt och effektivt utnyttjad planlösning finns plats för 4 bäddar (2 vuxna och 2 barn), matbord, minikök, garderob och skrivbord, alternativt wc och dusch – på endast 10 m² boarea!

Det pyramidformade taket kröns av en öppningsbar takljuskupol, vars väggar kan täckas med spegelglas som reflekterar solens strålar in i rummet.

Med ett kristallprisma hängandes i mitten av ljuskupolen avtecknar sig regnbågens hela färgspektra på innertaket och väggarna. En naturnära upplevelse!

Design och Arkitektur
Friggeboden ”Kyoto” är ett mästerverk inom kompakt design och funktionalitet. Genom en låg grundläggning kan nockhöjden på 3 meter uppnås trots ett elegant pyramidtak, krönt med en öppningsbar takljuskupol. Ljuskupolens schaktväggar är klädda med spegelglas, vilket ger en känsla av rymd och ljus.

Planlösning och Utrustning
Modellen ”Kyoto” har en byggnadsarea på 12 m² plus ett 3 m² förlängt tak över entrén. Trots den kompakta ytan rymmer den:
– Fyra sängplatser
– Matbord
– 2 meter lång köksinredning
– Garderob
– 1,4 meter långt läsbord

Den invändiga boarean är endast 10 m², men varje detalj är noggrant planerad för att maximera utrymmet. Kyoto finns även i en större variant på 15 m² utan taktäckt trädäck.

Isolering och Komfort
För att säkerställa komfort året runt har Kyoto 170 mm isolering i taket och 95 mm i väggarna. Det finns även en modell, Kyoto-2, som inkluderar wc och dusch.

För mer information om Friggeboden ”Kyoto”, vänligen kontakta oss på 031-380 2000

Kompletta ritningar och material paket finns.

Projektinformation

  • Projekttyp:

  • Område Mölnlycke

  • Byggmetod: Nyproduktion